tisdag 30 juni 2009

Värme i Tisdags Tema

TisdagsTema frågar: Vad gör ni i värmen?
Idag dricker jag mest en massa juice men i söndags var Fredrik och jag på utflykt och försökte hålla oss i närheten av vatten (det är ju bra i värmen - ifall man börjar brinna) och då såg det ut så här:


Hosta


För ett par veckorsedan blev jag dunderförkyld och fortfarande måste mina grannar stå ut med att jag hostar nätterna igenom.

.

.

Men...det var inte den hostan jag skulle prata om...

.

.

I år provade vi att plantera lite andra saker än vad vi brukar . Vi hittade en Hosta vi tyckte hade vackra blad och satte den i en stor kruka med bl a Salvia och Löjtnantshjärtan. Ja, Hostan valde vi för bladens skull, snyggt i nedkanten av krukan tyckte vi och jag hade inte en tanke på att den kunde blomma. Nej, jag vet inte mycket om växter, och är väl smått korkad för när jag tänker på det nu är det ju självklart att även den lilla Hostan skulle blomma. Så när det helt plötsligt stack upp en vacker blomknopp bland de andra blommornas blad blev jag förbryllad, trodde det var ett frö från grannen över som blåst in på vår balkong och planterat sig i krukan. Knoppen såg ju inte ut som någon av de andra blommorna.

Jag har försökt ta flera bilder på Hostan vid olika ljus men hon är blyg och vill inte alls vara med. På en bild blev hon bara som en stor vit sudd bland de gröna bladen. Den här bilden är den bästa jag lyckats ta på henne och visst är hon vacker, även om hon inte slått ut ordentligt än?!


måndag 29 juni 2009

Fototriss - S som i Skohylla

Skohyllan i vår hall med alla skor, skohorn, snören och ....





Fler bidrag hittar du om du klickar på


lördag 27 juni 2009

Mot Kivikshållet

Vi åkte mot Kivikshållet utan att riktigt veta var vi skulle. Ibland blir det roligast så, om man inte har någon tid att passa.

Picknickkorgen var packad och efter ett tag blev vi sugna på kaffe och började leta efter ett ställe där vi kunde stanna. När vi såg en skylt till Övedskloster åkte vi dit, tänkte att de nog hade en park vi kunde sitta i.


Väl framme visade det sig att man tyvärr inte fick ta med sig fikat in men när vi ändå var där gick vi på en liten upptäcksfärd.


Klostret visade sig vara ett litet slott, eller herrgård, där familjen Ramel bor och man kände sig lite som en inkräktare där man gick i trädgården (parken).


Efter Övedskloster styrde vi mot Kivik och hittade en liten ö i småbåtshamnen där vi satt länge i solen och njöt av vågornas kluckande mot stenarna.


Inte kan man väl åka till Kivik utan att besöka Kiviks musteri. Köpte med oss massa juice och sylt hem.
På väg mot Simrishamn stannade vi vid Knäbäckshusen där vi hört att det skulle vara fint.


Vi kom dit ganska sent på dagen, vattnet stod högt och vågorna var aggressiva. Vackert men samtidigt skrämmande. Stämningen var som tagen ur en Hitchcockfilm och man förväntade sig nästan att se ett lik flyta bland vågorna.
Efter Knäbäckshusen åkte vi till Simrishamn och åt stekt sill med potatismos.

Sen bar det tillbaka hem till Malmö.

onsdag 24 juni 2009

Smygehuk, Olof Viktors och lite Ystad

Några bilder från gårdagens utflykt:

Smygehuk, Svergies sydligaste udde


Olof Viktors
ligger strax utanför Ystad. De säljer stenugnsbakat bröd, bakverk och lite andra spännande saker. Det finns även ett mysigt café. De stenugnsbakade bröden får alldeles för hårda kanter för min smak.


Ystad

tisdag 23 juni 2009

TisdagsTema - Teknik



Mer teknik hittar du om du klickar på:



måndag 22 juni 2009

Fototriss i temat rutigt

Denna vecka är temat Rutigt i fototriss och rutor kan man ju hitta lite varstans...



Nyfiken på andras bidrag? Klicka på:

måndag 15 juni 2009

Inte grönare...

Nej gräset är INTE grönare på andra sidan och utsikten behöver inte vara vackrare ju högre upp du kommer. Vi gick på Sergels torg och tittade upp mot de som satt och fikade på kulturhusets tak. Vi var egentligen på väg till ett annat fik men...åååååh, så mysigt det måste vara att sitta dääääääär uppe, det bara MÅSTE vi göra!!!!


Sagt och gjort, vi tog hissen upp och fick naturligtvis ingen plats med utsikt över torget, istället satt vi och såg på tråkiga, skitiga höghustak. Fikat var riktigt dåligt. Brödet var minst en dag gammalt och kaffet var inte den dubbla espresso macchiato jag bad om.


Men även om gräset inte alltid är grönare så kan man ju hitta blommor

man inte visste fanns...




Mer om Screenfaces på Kulturhuset i Stockholm hittar du

HÄR

De som hamnade på de bättre utsiktsplatserna hade den här vyn:




Stockholmsfågel




Fler Stockholmsfåglar i gammalt inlägg

Tråkigt resväder

Förra lördagen åkte vi till Stockholm för att se Springsteen. När vi lämnade Malmö sken solen men strax gick den i moln och det blev hemskt kallt. Så länge man sitter i bilen är det ok men när man åker så långt vill man ju stanna till här och där och njuta av Sveriges vackra natur till mumsig fika. Vi var envisa och struntade i kylan, stannade till vid ett par fina ställen och dukade upp med kaffe, smörgåsar, morotskaka, fil, frukt och godis och sen satt vi och huttrade och försökte låtsas att det inte alls var kallt.

Sverige ÄR verkligen vackert, oavsett väder.
.

.
Vid ett av ställena vi stannade till vid fick vi titta på lite gokart.


och en enbent fågel


nej, skojade bara...


Den här gången bodde vi på Quality Globe Hotel som låg precis bredvid Globen


Ja, som jag sa...precis bredvid


måndag 1 juni 2009

Smart!!!

I går var det Mors Dag. Vi började med att besöka Fredriks mor i Helsingborg men på vägen dit möttes vi av det här:

Kö så långt man såg.

Lite senare dök den här skylten upp:

Vad ska man säga?!!

- Smart Vägverket, det lyckades ni ju verkligen planera in bra!

Blog Widget by LinkWithin