söndag 7 december 2008

Inslaget paket

Häromdagen köpte jag en present på Åhléns till Fredrik. Jag frågade mannen som stod i kassan om han kunde slå in paketet. Visst sa mannen och började inslagningen, Presenten var ett spel i en kubformad kartong - ganska lätt att slå in alltså - trodde jag. Så här såg det ut när mannen var klar:

Jag ville så gärna säga: Du skämtar med mig?!!! Ska jag ge bort DET HÄR!???, men som vanligt sa jag bara - Tack så mycket (kanske tillochmed sa: Tack så HEMSKT mycket!)!, log och skyndade mig iväg för att hinna hem och göra om inslagningen innan Fredrik skulle få paketet.

Men så kom jag på att Fredrik brukar ursäkta sig för hur hans paket, som han slått in, ser ut. Jag tycker de är fina men Frerik beklagar sig över att han inte kan, såååå jag tänkte att om han såg detta kanske hans självkänsla för att slå in paket bättrades på lite.

Fredrik och jag har skrattat mycket åt paketet och Fredrik ger sig - han är inte sämst i världen på att slå in paket! :-)))

Fast jag kanske inte hänger med i något nytt slags mode...det kanske är meningen att årets paket och julklappar ska se ut så här:


Länk för den som vill veta mer:

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hi hi, ja det var ju i alla fall ett personligt paket ...


/Lillemor

Lilla Eken sa...

Ha ha ha.. ja, vad ska man säga... ,-)

När jag jobbade i affär för många år sedan hade vi en tant som kom varje jul som kom ut till lagret där vi slog in julklapparna. Gjorde man "fel" fick man en rejäl smisk på fingrarna ledsadgat av orden: "GÖR OM!"

Det visade sig vara chefens svärmor, och hon (chefen) tyckte att det var hysteriskt roligt att skrämma upp julextra på det här viset. Tveksamt om det var lika uppskattat av oss/dem...

Vad blev Fredrik gladast över då? Det "fuliga" paketet eller julklappen? :-)

Kram och god jul på er båda! Pussa Sture och ha det riktigt skönt i de stundande helgerna.
/I.

Susanna sa...

När jag hör den där historien tänker jag på min mormor som var sjuksköterska. Fick ofta höra om när hon gick som elev och de skulle lära sig bädda - var det inte perfekt fick de en rejäl utskällning och hela sängen uppriven, så fick de stackars eleverna göra om och om igen tills det var PERFEKT.

Fredrik blev jätteglad över det fuliga paketet och berättade glatt om det för sina kompisar efteråt. När han väl hade öppnat sin födelsedagspresent (fyller egentligen på tisdag) och såg att det var ett spel såg han väl inte alltför glad ut - vissa människor älskar att spela men Fredrik kan väl gå med på att göra det...ibland. Men...när han såg att spelet handlade om det svenska språket lös han upp som en sol och sen spelade vi hela kvällen. Så jag trooooor att han blev gladast för spelet.

Vi önskar er en riktigt rolig, lugn och skön jul!
Många Kramar!

Lilla Eken sa...

Lustigt.. nu kom JAG att tänka på hur mamma alltid berättade om när hon var ung och jobbade på hotell, där var det militärisk disciplin också, och just upprivna sängar om de gjorde fel. Tänk att vara den som kontrollerar, vilket helsikes jobb va? Gå omkring och riva upp sängkläder..?
KG spelar inte heller spel, kan övertala honom någon gång vartannat år. Synd att det inte finns fler spel att spela med sig själv... Mahjong på nätet finns ju alltid förstås...

Vaknade du i morse? Min mamma berättade att hemma hos dem trillade saker ur bokhyllan!
hej, hej

Anonym sa...

Joooo, vaknade av det i morse men visste till att börja med inte om jag drömde eller om himlen höll på att trilla ner eller vad det var frågan om. Alla jag pratat med vaknade av jordskalvet, av att de åkte hit och dit i sina sängar. Här flög det inte runt några saker men nog kändes det alltid. Vår ena skjutdörr stod och skakade länge. Men Sture var lugn.
/Kram Susanna

Blog Widget by LinkWithin