fredag 27 februari 2009

SushiJag älskar Sushi - om den är bra! En gång har det hänt att jag gick in på ett för mig tidigare okänt ställe och beställde med mig hem, väl hemma och hungrig som en varg var jag tvungen att slänga allt för det smakade så illa, tuggorna bara växte i munnen på mig och jag kunde inte svälja. Sen åt jag inte sushi på ett halvår. Så ibland när folk säger att de inte gillar sushi så kan jag tänka mig att de bara råkat köpa sushi från ett av de mindre bra ställena, som jag gjorde den där dagen.


Det bästa Sushistället i Malmö är utan tvekan Hai på Davidshallstorg 5. Näst bäst är Sushido som finns både på Föreningsgatan 43 och Skvadrongatan 14.


Men det ställe som slår dessa två med hästlängder ligger i Stockholm. Jag har bara ätit där en gång men oj vilken upplevelse - varje tugga var en ren njutning. Stället heter Hattori Sushi Devil och ligger på Tegnergatan 43. Så om du gillar sushi och av någon anledning befinner dig i Stockholm tycker jag du ska skynda dit med en gång!


2 kommentarer:

Lilla Eken sa...

Hu ja.. jag råkade hamna på ett dåligt sushiställe på lunchen för ett par veckor sedan. Visst gick det att få ner, men inte var det vad jag kallar sushi. Så förmodligen har du rätt, de som inte gillar det har nog aldrig ätit det när det smakar som det ska.
Har du provat snabbköpets plastförpackade då? (Så smakade förresten de på lunchrestaurangen.. )

Idag har vi STRÅLANDE väder här. Ska bli skönt att komma ut en stund!
/I.

Susanna sa...

Har nog alltid misstänkt att snabbköpet inte hade den bästa sushin men efter dina ord tänker jag inte prova - jag litar på dig.
Men Fredrik som varit några rundor till Japan säger att man där kan köpa sushi i vilket snabbköp som helst och det smakar förträffligt. Blir lite avundsjuk...

Blog Widget by LinkWithin