fredag 29 maj 2009

Utflykt i Skåne

Förra torsdagen bestämde vi oss, Fredrik och jag, att åka på en liten utflykt. Vi packade ner smörgåsar, kaffe och kladdkaka och sen körde vi mot Ystad för att därifrån ta oss upp mot Simrishamn utmed vattnet.


Redan innan Ystad blev vi hysteriskt hungriga och stannade tidigare än vi tänkt oss.
.
- Vi kör in här, till Ystad Saltsjöbad
- Nej, det kan vi väl inte göra, det är ju någon sorts hotell eller spa, vad ska vi göra, lägga ut filten på parkeringen?
.
Vi körde in mot Ystad Saltsjöbad iallafall, parkerade bilen, gick förbi tennisbanorna och se, där låg stranden rakt framför oss.
Det fanns några som badade men jag tyckte allt det var lite för kallt för det.Vårt nästa stopp blev Sandhammar som hade en liten fantastisk sandstrand. Vårt stopp blev mycke längre än planerat, det var så skönt i solen med den varma sanden mellan tårna.


Barnslig lycka är det jag känner när jag ser dessa underbara rapsfält utefter hela vägen.


Att köra förbi de idylliska husen vid havet i Skillinge och Brantevik fick nog både mig och Fredrik att drömma om ett eget hus vid havet men hua, då är det ju det där med pengar... Varför kan det inte bara trilla ner en massa miljoner över en, suck...
Vårt sista stopp innan vi åkte tillbaka hem till Malmö blev Simrishamn.

1 kommentar:

Lilla Eken sa...

Jättefina bilder! Vilken utflykt ni tar oss med på!!
Känner riktigt hur det fläktar hav i håret och hur sanden värmer tårna... Och vänta.. jag tror jag hör måsarna skrika i skyn också!

Visst är det härligt med riktiga långutflykter där det känns som om man har all tid i världen och inget riktigt är planerat.. Varför finns inte mer tid till sånt? Minst en i månaden skulle man unna sig. Lisa för själ och sinne.
/I.

Blog Widget by LinkWithin