måndag 21 december 2009

Varning för ras...

Det har snöat i Malmö. Knappas något vi är bortskämda med och ännu mindre att det ligger kvar - i flera dagar. På vår gata sitter skyltar på husen: Varning för snöras, istappar. Mina tankar går till Lars Winnerbäcks låt Varning för ras
I boken Är det saltmannen - Svenska folkets felhörda låtar samlade av Joakim Arhammar kan jag läsa hur någon hört fel, istället för Varning för Ras blev texten: Varning för Lars. Nu kommer jag vara rädd att någon Lars dyker upp, eller ner på mig varje gång jag ser varningsskyltarna ;-)

Men det bästa exemplet ur boken är Britney Spears låt: Baby one more time - den rätta texten går: My loneliness is killing me. Personen som hörde fel sjöng: My only dress is killing me.

Uppdatering:
Fick länken till videon med fel text av Saltmannen:
Varning för LarsTack Saltmannen :-)

5 kommentarer:

Marie alias Mackan sa...

Apropå felsjungningar: När jag var liten och mamma körde "Säg inte nej, säg kanske kanske kanske" så sjöng jag för hög hals "Säg inte nej, säg Hasse, Hasse, Hasse" Hehe...
Sen har jag läst om en liten tjej som sjöng att hon var fångad av ett korvskinn! Istället för en stormvind :)

Susanna sa...

Hahahah!!!! Om det var en Hasse som var friare så vad det väl precis vad han ville höra ;-)...och fångad av ett korvskinn, HAHAHAH, jag döööööör ;-))))

Saltmannen sa...

...och här är videon på felhörningen :)
http://www.youtube.com/watch?v=5yJiYwr9wmY

Lilla Eken sa...

Ha ha ha... oh vad härligt, nu fick jag skratta ordentligt idag! :-D
/i.

Susanna sa...

Tack saltmannen :-) Ska genast uppdatera!

Lilla Eken: :-)))))))

Blog Widget by LinkWithin