lördag 2 januari 2010

TV-kväll åt fanders

Jag ger upp...försökt titta på svenska filmen Darling men ger upp efter tre kvert - filmen är otittbar! Enda bra är Mikael Segerström. Varfööööööööööör är så många svenska filmer så dåliga???? Men visst finns det även bra svenska filmer! Låt den rätte komma in, Allt flyter och Underbar och älskad av alla är tre härligt sköna svenska filmer jag nyligen sett, och alla tre gjorde mig förvånade för de senaste åren har jag tyvärr intagit inställningen att svensk film = skit (ursäkta språkent men...sant ju), så om jag hör att en film är svensk så måste jag övertalas att se den. Någon som vill övertala mig????

2 kommentarer:

Lilla Eken sa...

Jag läste någonstans att det beror på att vi kan språket så väl att vi inte tror på filmerna när vi märker att skådespelarna inte tror på det de säger.
I utländsk film fångar vi inte de där små nyanserna av trovärdighet/icke trovärdighet i språket och alltså har vi lättare att tycka att det okey.

Och nej, jag ska inte försöka övertala dig. Jag är likadan. Jag byter snabbt kanal.
Fast jag har för mig att det var någon film jag såg som var bra... hmm... Jo! Det var ju Flickan som lekte med elden. Den köpte jag rätt av. Otroligt välgjord. Inte en död minut och vackert foto dessutom.

Hoppas att ni har det fint. Ute varenda ledig stund och skidar va? :-)
/I.

Susanna sa...

Tack för filmtipset :-) Jag vet ju att du har bra smak så jag litar på att den är bra och ska absolut titta på den vid första bästa tillfälle.
Du har nog rätt angående språket och att det är lättare att titta på utländska filmer.
Snön låg kvar några dagar men nu finns det inte längre minsta spår av den men kallt har vi, tio minus idag.
Den senaste veckan har vi hållt på att försöka fixa till i hallen. Efter vi la nytt golv och målade om har den bara stått och sett ledsen och tom ut men nu äntligen har det hänt lite spännande förändringar - ska ta några kort och lägga ut på bloggen snart.
Stor KRAM

Blog Widget by LinkWithin