lördag 27 juni 2009

Mot Kivikshållet

Vi åkte mot Kivikshållet utan att riktigt veta var vi skulle. Ibland blir det roligast så, om man inte har någon tid att passa.

Picknickkorgen var packad och efter ett tag blev vi sugna på kaffe och började leta efter ett ställe där vi kunde stanna. När vi såg en skylt till Övedskloster åkte vi dit, tänkte att de nog hade en park vi kunde sitta i.


Väl framme visade det sig att man tyvärr inte fick ta med sig fikat in men när vi ändå var där gick vi på en liten upptäcksfärd.


Klostret visade sig vara ett litet slott, eller herrgård, där familjen Ramel bor och man kände sig lite som en inkräktare där man gick i trädgården (parken).


Efter Övedskloster styrde vi mot Kivik och hittade en liten ö i småbåtshamnen där vi satt länge i solen och njöt av vågornas kluckande mot stenarna.


Inte kan man väl åka till Kivik utan att besöka Kiviks musteri. Köpte med oss massa juice och sylt hem.
På väg mot Simrishamn stannade vi vid Knäbäckshusen där vi hört att det skulle vara fint.


Vi kom dit ganska sent på dagen, vattnet stod högt och vågorna var aggressiva. Vackert men samtidigt skrämmande. Stämningen var som tagen ur en Hitchcockfilm och man förväntade sig nästan att se ett lik flyta bland vågorna.
Efter Knäbäckshusen åkte vi till Simrishamn och åt stekt sill med potatismos.

Sen bar det tillbaka hem till Malmö.

1 kommentar:

Lilla Eken sa...

Underbart sätt att tillbringa en dag! Och jättefina bilder.
Jag visste inte att det fanns ett musteri i Kivik, det ska jag försöka att komma ihåg.
/I.
PS. Bakpotatis var också en bra idé. Tack!

Blog Widget by LinkWithin