torsdag 4 augusti 2011

Komiker

Igår var vi och kollade in lite stand-up i Dockan i Malmö. 13 mer eller mindre färska så kallade komiker som gjorde sig hörda. 3 av dem var riktigt bra och gjorde skäl för epitetet komiker. De andra måste jobba lite till innan de är där. Anledningen till att vi tog oss dit var att vår gode vän Mattias Boström skulle uppträda. Mattias är en gammal spex- och bokvän som är en mångsysslare utan dess like. Han ger ut böcker, föreläser om Sherlock Holmes och sociala medier mm och nu senast har han då slagit sig in på stand-upens kluriga, men intressanta bana. Mattias gjorde ett jättebra jobb igår och under andra halvan av sitt uppträdande var publiken ordentligt igång. Grattis Mattias! Du får enligt mig lov att kalla dig komiker. Kolla in Mattias här http://www.youtube.com/user/mattiasbostrom

Vi hade en jättetrevlig kväll och det var roligt att återigen få analysera humor och fundera över varför vissa klarar av biffen på scen och andra inte. I vissa fall är det helt enkelt så att ett material utan skämt framförs och det kan ju tyckas lite märkligt, men så är det faktiskt och ibland är det tempot som sackar. Vissa trillar naturligtvis också i diket när de inte kan ta till annat än könsord för att väcka uppmärksamhet. I stand-up skulle jag nästan vilja säga att där hjärnan och finessen slutar, där tar könsorden vid. Konstigt nog är det alltid en viss del av publiken som skrattar åt dylika skämt. Är det nervöst eller beror det på att de är imponerade över hur runda ord vissa vågar använda offentligt? Kanske de tittat för mycket på RAW?

Jag kommer få flera anledningar att återkomma till ämnet, men nu har jag i alla fall skrivit mitt första korta och humorlösa inlägg om humor. Modigt, eller hur?

Inga kommentarer:

Blog Widget by LinkWithin