torsdag 27 augusti 2009

Osäker

Idag är jag osäker på om mitt bidrag platsar i veckans Helhet och Detalj med temat: Detaljen.

Foto CHIP - Birgitta beskriver uppgiften så här:

Denna gången ska vi leta upp detaljen – det där “guldsnittet” – som gömde sig i bilden. Jag brukar fotografera i 4000x3000px och det blir mycket som beskärs bort. Ibland hittar jag riktiga “guldsnitt”. Det kan vara en bit av en blomma, ljuset på ett blad … Denna gången blir uppgiften att visa en helhet (Bild 1) som rymmer en (oväntat) vacker detalj (Bild2).

Jag fastnade vid "guldsnittet" och lyckades inte hitta endast en detalj, utan en utskuren bild i bilden. Kan man kalla det detljbild eller måste en detalj vara på endast en sak? Jag är osäker men lägger ändå ut min bilder. Så varsågoda och döm själv, detalj eller helhet i helheten????

.
.Jag valde att behålla detaljbilden (eller vad det nu är) sned, precis som helhetsbilden, för mig blev utmaningen att hitta en bra bild i den annars tråkiga bilden. Varför jag tog bilden från första början? Jo, det kan man ju fråga sig men ser ni den där pinnen vattnet, ungefär i mitten av bilden? Det sitte en fågel på den. Jag trodde att bilden kunde beskäras och att fågeln på pinnen skulle bli en bra bild men...nix!

7 kommentarer:

Nilla sa...

Det var väl ett alldeles utmärkt bidrag. Tycker jag i alla fall. En detalj i helheten ska det ju vara.

Anonym sa...

Det är ett fint bidrag du har här med detaljbilden ur helheten.

Tack för kommentaren hos mig.

strömma

Nina Xi Fotoblogg sa...

Jag tycker absolut att dina bilder passar på temat! Jättebra! De där "bilringarna" tänker man inte så mycket på i stora bilden. Så det var verkligen en detalj du plockade ut!
Mvh Nina

foto CHIP sa...

Jo du har uppfattat helt rätt - fel finns inte bara annorlunda tolkningar ;)
Kul att du är med!

AKO sa...

Jag har aldrig varit med i den utmaningen, men jag tycker nog ändå att det verkar som att du har förstått den rätt. Oj! Såg att foto CHIP hade svarat dig redan. :)

Tack sååå mycket fin din fina kommentar på min blogg! Blir ju glad ju!

NatureFootstep sa...

det roliga med en detalj är ju att man hittar en del oväntade saker. Som krukan där :)

mitt vattenhål sa...

Ja krukorna kan man ju knappt se på den stora bilden så det var verkligen en intresssant detalj. tycker även att däcken på kajkanten som ju bildar någon slags mönster ser fint ut i denna vinkel

Blog Widget by LinkWithin