lördag 2 augusti 2008

Perfekt dag

Vilken underbar turistdag vi hade i förrgår!
Vi började med en tur vid Hornstulls strand (på helgen har de marknad, Street, så vi ska tillbaka och gå på den....någon helg)


och fortsatte till Långholmen där vi hittade ett Café på Bellman museumFantastiskt vackert och gott kaffe!

Plötsligt kom något brunt springandes mellan borden och upp i trädet.En ekorre!
Jag vet knappt om jag sett en ekorre förut, har ett vagt minne av att något flög förbi upp i ett träd och någon sa att det var en ekorre.

Denna ekorre såg vi klart och tydligt och den var så fin att jag blev sådär löjligt gråtfärdig över alla jordens vackra skapelser och naturen och bla, bla, snyft vad vackert allting är - när man tänker efter...

Sen åkte vi till Fjällgatan


och tittade ut över vackra Stockholm


och åt italiensk glass (Fredrik tog smältande men himmelskt god mjukglass)


och sedan åkte vi till Fåfängan och tittade lite mer på Stockholm.Perfekt dag!


Länkar om du vill veta mer:
Hornstulls strand (street)
Långholmen
Bellman museum
Fjällgatan
Fåfängan

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad härligt det känns att läsa om era öden och äventyr i Stockholm och vackra bilder tar ni också. Man blir inspirerad att göra egna små utflykter.
Fast jag håller inte med er om kaffet, Zoega smakar lite för mycket kaffe för min smak ;-)
Nu har jag två (tre) nya favoriter att följa, Sture och Stures husse & matte.
Hälsningar Lillemor (Kottens matte)

Susanna sa...

Kul att du gillar denna blogg också! Jag tror att Zoegas fortfarande är ett typiskt skånekaffe (kommer ju fr Helsingborg)och det blir ju många ggr så att det man är van vid - det smakar bäst - ungefär som de flesta hela livet pratar om sin mammas mat eller sin mormors bullar. Vad jag försöker säga är att självklart är inte zoegas det enda och bästa men för mig (och Fredrik tror jag) känns det lite mer som det ska vara, det känns som hemma.
/Susanna

Lilla Eken sa...

Inte var det meningen att du skulle ligga sömnlös över utmaningen Susanna... Oj, oj, oj, vad har jag nu ställt till.
Men visst var det en lite rolig grej att sätta tänderna i. Så enkla frågor och så var man ändå tvungen att tänka till lite grann.

Vilken härlig dag ni hade. Längtar efter innerstaden när jag ser bilderna. Och häftigt att få se en levande ekorre. Jag tror att de enda jag sett de senaste åren har varit enstaka överkörda.

/I.

Tina sa...

Vilka underbara bilder! Det är talang bakom kameran:o)
Någon gång vill jag åka till Stockholm och bara få gå runt och "turista". Det är en fin stad. Jag är ju i Stockholm en del, men antingen är det med jobb, och då är det bara flygplats - hotell -utbildningslokaler man hinner se, eller så är det för en särskild teater/musikal/konsert, och så umgås jag med kompisarna där uppe och så hem igen.
Ska till Stockholm igen om två veckor, men då är det bröllop ute i Hässelby så då lär vi inte heller hinna med så mycket mer.

Vill du förresten se fler ekorrar så ska du komma och hälsa på mig på mitt jobb i Lund, vi har massor med ekorrar i parken där! Urgulliga är dom där dom springer upp och ner i träden :o)

//Tina

Blog Widget by LinkWithin