måndag 13 april 2009

Konstrundan 2009

Att åka på konstrunda en gång om året har blivit tradition. Samtidigt som man får uppleva varierad och spännande konst kommer man också ut på en skön dagstur. Och i år hade vi ett fantastiskt väder.

De säljer lotter för tjugo kronor och har du tur vinner du en tavla. Jag är som galen, vill vinna, vinna, vinna!!! För tre år sedan vann vi en fin akvarell av Kersin Christensson. Året därpå vann vår kompis en tavla av Cornelis Ooms - Amanda Ooms pappa. Oj, vad avundsjuk jag blev. Cornelis Ooms är jätteduktig. Om det är första gången du åker på konstrunda tycker jag att du ska börja med att besöka Cornelis Ooms.
Men i år vann jag ingenting, suck... Ja, ja, det kommer fler år!

I år började vi iallafall med middag, lamm (jättegott!), hos Fredriks föräldrar i Helsingborg. Det var meningen att vi skulle åka upp mot Mölle och Kullen men som vanligt hinner man inte med allt man vill och det blir mycket oplanerade stopp efter vägen då man följer konstrundeflaggor till ställen man inte visste att man ville se (och man blir alltid positivt förvånad).

2009 blev det för oss Konstrundan i nordvästra Skåne.

Konstnärer vi besökte i år var bl a Jenny Gärtner, Wivi Rönnbäck-Eck, Torsten Hult, Kerstin Lock-Hult, Ulla Hurtig A-son, Harry Oxenblå, Ylva Lund, Sonja E.M. Andersson, Ben Sederowsky, Crister Svanberg, Paula Fohlin-Svanberg, Svenborg Mellström och Magdalena Malmvall-Nisses.

Den konstnär som fångade mig extra mycket i år var Magdalena Malmvall-Nisses. Hon målade i akvarell och många av motiven var hundansikten. Jag blev så tagen av hur hon i hundarnas ögon lyckades hitta själen.


I Viken
I eller precis utanför Höganäs hittade vi Café Malvagården.
På Malvagården mötte vi påfågeln Halvar.Men det fanns fler sköna fåglar i Höganäs


Om du bestämmer dig för att åka på konstrundan i
nordvästra skåne rekommenderar jag att du kör kustvägen.
Underbart!


Fler bilder från konstrundan hittar du i mitt förra inlägg:

2 kommentarer:

Lilla Eken sa...

Härligt inlägg. Känns nästan som om man sitter med där vid fikabordet o smaskar på våfflor... Och visst var det skönt med vädret... HELA helgen! Bara sol och svaga soliga vindar som smekte ansiktet... mmm...
/I.

Susanna sa...

Håller tummarna att vädret fortsätter vara så här fint nu heeeela våren och heeeeeeela sommaren!
/Susanna

Blog Widget by LinkWithin