Idag är vi med i TisdagsTema och denna tisdags tema är Vardagslyx.
Sån här lyx blir det ofta till vardags - Bönsallad.
Förutom kidneybönor har vi spenat, bacon, champinjoner, paprika, tomater, sockerärtor och fetaost och det vi stekt har vi stekt i olivolja, citronsaft och hunung.
Förutom kidneybönor har vi spenat, bacon, champinjoner, paprika, tomater, sockerärtor och fetaost och det vi stekt har vi stekt i olivolja, citronsaft och hunung.
Kan knappast bli bättre!
4 kommentarer:
Ååh det såg riktigt smarrigt och vardagslyxigt ut :)
Det där skulle jag kunna leva på. KG däremot är alltid tveksam när det är bönor i. :-(
(Men jag passar på när jag är ensam.)
Fredrik var också väldigt negativ första gången jag nämnde bönsallad.
- Ok, sa jag, tycker du inte om det så äter jag det själv så får vi hitta på något annat till dig!
Knepet är att ha så mycket annat i att bönorna inte tar över. Och en dressing på citron och honung fungerar alltid - till all sallad (även med salt och peppar i, och det blandas bra med vinäger och olja).
Frdrik har helt ändrat uppfattning. Sju dagar i veckan frågar jag vad han tycker att vi ska ha till middag och sju dagar i veckan svarar han
- Bönsallad!
Och det mest tacksamma är att man kan blanda i så mycket olika saker, så det blir aldrig tråkigt, det är alltid nytt.
Vi har gjort så att jag antingen lägger i väldigt lite bönor, så att de är lätta att pilla bort, eller att jag har dem i en separat skål. För de pillas alltid bort, fortfarande, efter många tappra försök från min sida.
Men det är ju saker jag inte äter också, t.ex blodpudding och korvkaka. Så ibland kan man ju dela upp måltiderna... för visst vore det trist att aldrig få sina favoriter..!
Skicka en kommentar